Від австрійського шніцеля, єврейських страв до італійської пінси: легендарна ресторація оновила меню

Від австрійського шніцеля, єврейських страв до італійської пінси: легендарна ресторація оновила меню

Легендарне місце у Львові, яке закохало у себе тисячі туристів і стало улюбленим для галичан - Ресторація над Цукернею, що на Староєврейській, додає єврейські та італійські позиції в інтернаціональне меню!

Змінюватись - означає бути ближчими до людей! Враховувати їхні смаки, уподобання і настрій.


Як усе починалось?
Історія знає доволі багато таємниць про Староєврейську: кажуть, що тут турки пригощали львів’ян кавою, татари шукали ідеальне місце для життя, а заможні угорці Боїми торгували вишуканим вином. Проте єдиною гордістю і любов’ю для Львова залишаються його вірні галицькі люди і смачна кухня, яка створювалась завдяки таланту та істинній творчості видатних львівських шеф-кухарів.


Усі ці події, давні рецепти та історичні факти стали хорошою ретроспекцією для Ресторації над Цукернею. Завдяки цьому, Юрій Сенишин, шеф-кухар ресторану, готує для гостей унікальні гастрономічні інтерпретації тих народів, які колись проживали на цій вулиці. Тому в меню можна знайти всіма улюблений соковитий шніцель від львівських м’ясників,м’ясо по-татарськи, равіолі і навіть міланський шніцель за старовинним рецептом.


Перезавантаження: заклад додає єврейські страви у меню
Говорячи про єврейську кухню, слід пам’ятати, що вона є результатом бурхливої та багатої історії цього народу. Це поєднання кулінарних впливів країн, де проживала єврейська діаспора, за релігійними законами та святковими традиціями євреїв. Сотні, а інколи тисячі років проживання євреїв у будь-якій країні, впливали на змішування
кулінарних традицій та постійно збагачували смакову палітру... Завдяки кухні можна дізнатись про традиції, звички, а також історію єврейського народу.


Так як ресторан знаходиться на Староєврейській, шеф-кухар додав трішки історії євреїв у Львові у меню та розробив єврейські страви, створені на основі давніх рецептів XIX, XX ст. Тому вже сьогодні тут можна скуштувати хумус з баклажанами, лабне (традиційний крем-сир), карпаччо з печінкою, шакшуку та ін.


Єврейська кухня - це релігія та результат бурхливої історії, яку поважають в усьому світі!
Pinsa Romana - нова староіталійська страва у меню


Шеф-кухар Юрій Сенишин особисто досліджував рецепт та специфіку приготування пінци, яку колись створив маестро італійської кухні - Валентино Бонтемпі. Історія цієї страви розпочалась у Римській імперії, вона стала справжнім делікатесом для священиків та монахів того часу. Про неї часто казали, що це “отличный, угодный Богу, легкий обед...”.


Ресторація над Цукернею єдине місце у Львові, де готують справжню італійську пінцу - з правильного тіста, із трьох видів борошна, яке ферментується 24 години, за особливою технологією.


Для того, щоб полюбити це місце не потрібно багато зусиль, достатньо просто одного разу завітати на віденський шніцель і відчути смак столітньої історії! Тому що саме так смакує Львів!

23:19
1339

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!
|