Як пиво впливає на організм людини

Як пиво впливає на організм людини

Вчені поставили крапку в нескінченній дискусії про те, корисно чи шкідливо пити пиво, і дали наукові обґрунтування того що пити пиво не тільки не шкідливо, а навіть навпаки корисно.

Ось до чого дійшли їхні висновки:
Факт №1.
Пиво подовжує життя – і шансів померти в розквіті сил у тих, хто споживає його регулярно в помірній кількості, на 19% менше ніж у тих, хто пива й в рот не бере, стверджують дослідники компанії Virginia Tech.
Факт №2.
Від світлого пива худнуть, якщо не закушувати його сухариками і чіпсами, стверджує професор Королівського коледжу в Лондоні Тім Спектор, мотивуючи це наявністю в пиві корисних кишкових бактерій, які сприяють ефективності травлення.
Факт №3.

Пиво допомагає боротися з раком, завдяки вмісту в його хмелі ксантохумолу, флавоніду, який пригнічує канцерогенні ферменти.

Факт №4.

Пиво, завдяки наявності в хмелі ксантохумолу, продовжує молодість і захищає від хвороби Альцгеймера і Паркінсона, заявляють автори статті в медичному журналі Нової Англії, які встановили, що келих пива в день позбавить жінок від когнітивних проблем, викликаних старінням.

Факт №5.

Пиво на 41% зменшує шанс заробити камені в нирках, стверджують американські дослідники в розміщеної в Clinical Journal of the American Society of Nephrology статті.

Факт №6.

У пиві, навіть темних сортів, калорій менше, ніж в знежиреному молоці або апельсиновому соку, стверджують статистичні дані, опубліковані компанією Guinesss.

Факт №7.

Пиво – джерело вітамінів. «Якщо ви уважно проаналізуєте хімічний склад хорошого пива, то будете вражені кількістю вітамінів, які в ньому містяться», – стверджує Штефан Доменіг, директор Центру охорони здоров’я Майра в Австрії.

Факт №8.

Пиво зміцнює кістки, завдяки вмісту в ньому великої кількості кремнію, стверджують в авторитетному науковому журналі Journal of the Science of Food and Agriculture

Факт №9.

Пиво не «дарує» вам «пивний» живіт: люди вірять, що любителі пива в середньому частіше страждають від ожиріння, ніж інші. Але це не так. Насправді, основну частину калорій, яка й утворює в результаті пивний живіт, дає все те, що ви споживаєте разом із пивом під час його прийому. Усі ці кальмари, смажені крильця, горішки, жирна риба тощо. Адже запиваючи їжу, людина може непомітно для себе з’їсти у кілька разів більше їжі, ніж їй того необхідно.
Хотілось би, щоб це дійсно було правдою, а не якимось черговим замовним псевдодослідженням на користь пивоварів та з їх ініціативи.
Будьте здорові, і не забувайте про помірність у своїх пристрастях!

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!
|